Πλαστική Χειρουργική

Η ομάδα της Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής της Euromedica Γενική Kλινική Θεσσαλονίκης αναλαμβάνει την ολοκληρωμένη και εξατομικευμένη αντιμετώπιση περιπτώσεων Κοσμετικής Ιατρικής με τις πλέον σύγχρονες και αξιόπιστες τεχνικές.

ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ (ΚΟΣΜΕΤΙΚΗ) ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΠΡΟΣΩΠΟΥ

Οι υπηρεσίες που παρέχονται στον τομέα αυτό περιλαμβάνουν:

BOTOX®

Το BOTOX® είναι σήμερα η συχνότερα εφαρμοζόμενη ελάχιστα παρεμβατική μέθοδος στον τομέα της αισθητικής χειρουργικής. Πρόκειται για μια ουσία, η οποία εγχύεται τοπικά στο δέρμα με μια πολύ μικρή βελόνα και αδρανοποιεί πρόσκαιρα τη σύνδεση μεταξύ νεύρων και μυών παρεμποδίζοντας τη μυική σύσπαση. Έτσι εξαφανίζονται οι ρυτίδες του δέρματος που οφείλονται στην σύσπαση των μυών.

Οι περιοχές στις οποίες εφαρμόζεται το BOTOX®είναι:

  • Tο μέτωπο
  • Tο μεσόφρυο
  • Tο “πόδι της χήνας” στο πλάι των βλεφάρων
  • H μύτη
  • Tο πηγούνι
  • H περιοχή γύρω από το στόμα και ο λαιμός

Μπορεί επίσης να αντιμετωπιστεί η υπερτροφία των μασητήρων (μὐες στα μάγουλα), καθώς και κάποιες λειτουργικές ασυμμετρίες του προσώπου. Η μέθοδος εφαρμόζεται και στον επίμονο βρουξισμό (σφίξιμο των δοντιών συνήθως κατά τη διάρκεια της νύχτας) που δεν βελτιώνεται με συντηρητικά μέτρα, αλλά και στις ημικρανίες.

ΕΝΕΣΙΜΟ ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟ ΟΞΥ

Η έγχυση του υαλουρονικού οξέος στο δέρμα του προσώπου γίνεται με μία μικρή βελόνα και ενδείκνυται όταν απαιτείται αύξηση του όγκου επιφανειακά ή σε βαθύτερα στρώματα ή ακόμη και για διόρθωση ουλών. Παραδείγματα εφαρμογών του υαλουρονικού οξέος είναι:

  • H δημιουργία περιγράμματος και αύξηση του όγκου του άνω και κάτω χείλους
  • H εξάλειψη έντονων ρινοχειλικών αυλάκων
  • H εξάλειψη των ρυτίδων ανάμεσα στα φρύδια
  • H βελτίωση της εμφάνισης της περιοχής κάτω και γύρω από τα μάτια
  • Tο "σβήσιμο" των ρυτίδων γύρω από το στόμα (ρυτίδες του καπνιστή)
  • H βελτίωση της εμφάνισης βαθιών ουλών κλπ.


ΒΛΕΦΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

Ένα αρχαίο ρητό λέει πως “τα μάτια είναι παράθυρο στην ψυχή μας”. Είναι αλήθεια πως κοιτώντας απλώς κάποιον στα μάτια, μπορεί να καταλάβει κανείς το συναίσθημα που βιώνει εκείνη τη στιγμή.  Αυτή η μοναδική εκφραστική ικανότητα οφείλεται σε όλες τις δομές που περιβάλλουν και στηρίζουν το βολβό του ματιού. Καθώς ο άνθρωπος μεγαλώνει, οι στηρικτικοί αυτοί ιστοί υφίστανται μεταβολές που πολλές φορές προσδίδουν μια ψευδή όψη κούρασης ή καταπόνησης.

Μερικές από τις μεταβολές αυτές είναι η περίσσεια δέρματος στο άνω βλέφαρο, η βλεφαρόπτωση, η πρόπτωση λίπους, η χαλάρωση του κάτω βλεφάρου, η ρυτίδωση του δέρματος και η πτώση του φρυδιού.

Σκοπός της βλεφαροπλαστικής είναι να αποκαταστήσει τις μεταβολές αυτές προσδίδοντας στα μάτια τη χαμένη νεανική τους όψη και εκφραστικότητα.

ΩΤΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

Η Ωτοπλαστική είναι μια επέμβαση που διορθώνει προβλήματα που αφορούν την αισθητική των αυτιών. Η πιο συνηθισμένη επέμβαση περιλαμβάνει τη διόρθωση των αφεστώτων (πεταχτών) αυτιών. Η Ωτοπλαστική μπορεί να γίνει με ασφάλεια αρκετά νωρίς (ήδη από την παιδική ηλικία), καθότι συμβάλλει σε πολλές περιπτώσεις στη βελτίωση της ψυχολογίας των μικρών ασθενών.

ΡΥΤΙΔΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΜΕΤΩΠΟΥ, ΠΡΟΣΩΠΟΥ, ΛΑΙΜΟΥ (browlift, facelift, necklift)

Η Ρυτιδοπλαστική επαναφέρει τους χαλαρούς - λόγω της γήρανσης -  ιστούς στην αρχική τους θέση. Αυτό επιτυγχάνεται όχι μόνο με την αφαίρεση της περίσσειας του δέρματος, αλλά κυρίως με την ανάρτηση (τέντωμα) των εν τω βάθει ιστών.

Εκτός από την κλασική Ρυτιδοπλαστική, υπάρχουν σήμερα αξιόπιστες τεχνικές (MACS facelift) που προσφέρουν καλά αποτελέσματα με μικρότερες τομές και βραχύτερο χρόνο αποθεραπείας.

ΕΝΘΕΜΑΤΑ ΠΡΟΣΩΠΟΥ

Πολλές φορές το περίγραμμα του προσώπου αποκλίνει από το ιδανικό, είτε λόγω ανατομικής κατασκευής είτε λόγω της διαδικασίας της γήρανσης. Σε αυτές τις περιπτώσεις μπορούν να τοποθετηθούν σύγχρονα βιοσυμβατά υλικά σιλικόνης στα ζυγωματικά οστά, στο πηγούνι και στις γωνίες της κάτω γνάθου με στόχο τη βελτίωση των αναλογιών του προσώπου.

ΧΕΙΡΟΥΓΙΚΗ ΣΙΑΛΟΓΟΝΩΝ ΑΔΕΝΩΝ

Παθολογικές καταστάσεις που αφορούν τους Σιαλογόνους Αδένες περιλαμβάνουν Όγκους (καλοήθεις και κακοήθεις), Φλεγμονές (σιαλαδενίτιδες), Απόφραξη από λίθους (σιαλολιθιάσεις), άλλες ειδικές λοιμώξεις (σιαλαδενώσεις), εκφυλίσεις στο πλαίσιο συστηματικών νοσημάτων (σύνδρομο Gougerot-Sjögren, σαρκοείδωση) κλπ.

Σημαντικά ανατομικά στοιχεία που αφορούν τη χειρουργική των σιαλογόνων αδένων και πρέπει να διαφυλάσσονται είναι το προσωπικό νεύρο (χειρουργική παρωτίδας και εξωστοματική προσπἐλαση σε χειρουργική υπογναθίου αδένα) και το γλωσσικό νεύρο (χειρουργική υπογναθίου αδένα).  Η ομάδα μας αναλαμβάνει τη διάγνωση και χειρουργική αντιμετώπιση (όπου απαιτείται) όλων των παθήσεων των σιαλογόνων αδένων.

Η θεραπεία κάθε παθολογικής κατάστασης είναι διαφορετική και απαιτεί γνώση και εμπειρία.

ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΣΤΟΜΑΤΟΣ

Στην Euromedica Γενική Κλινική Θεσσαλονίκης πραγματοποιούνται Χειρουργία Στόματος που αφορούν:

   • Την αφαίρεση κύστεων των γνάθων
   • Τη χειρουργική εξαγωγή/αποκάλυψη εγκλείστων δοντιών (δόντια που περιβάλλονται από οστό)
   • Την ακρορριζεκτομή (επέμβαση που τελείται σε απονευρωμένα δόντια με αλλοιώσεις γύρω από τη ρίζα)
   • Τη λήψη βιοψιών από το στοματικό βλεννογόνο
   • Την αφαίρεση μικρών όγκων των μαλακών μορίων του στόματος καθώς και του οστού των γνάθων
   • Τη θεραπεία παθολογικών καταστάσεων των σιαλογόνων αδένων και του ιγμορείου άντρου
   • Τη μεταβολή του όγκου και του περιγράμματος των γνάθων (προπροσθετική χειρουργική) ώστε να διευκολυνθεί η αποκατάσταση ενός ασθενή με εμφυτεύματα ή οδοντοστοιχίες κλπ.

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΩΝ

Οι εξελίξεις στην τεχνολογία των βιοϋλικών αλλά και στις χειρουργικές τεχνικές καθιστούν σήμερα τα οδοντικά εμφυτεύματα μια ασφαλή και προβλέψιμη λύση για τους ασθενείς και έχουν συμβάλλει κατά πολύ στην βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους. Τόσο οι σκληροί όσο και οι μαλακοί ιστοί γύρω από το εμφύτευμα παίζουν σημαντικό ρόλο ώστε να πετύχει κανείς ένα καλό αισθητικό αλλά και λειτουργικό αποτέλεσμα που θα έχει αντοχή στο χρόνο.

Σε πολλές περιπτώσεις η αποκατάσταση με εμφυτεύματα είναι σχετικά απλή, διότι υπάρχει επάρκεια οστού και μαλακών μορίων. Κάποιες φορές όμως η τοποθέτηση των εμφυτευμάτων προβληματίζει, είτε λόγω έλλειψης οστού ή και μαλάκων μορίων είτε λόγω του κινδύνου τραυματισμού σημαντικών ανατομικών δομών όπως είναι το κάτω φατνιακό νεύρο (νεύρο που ελέγχει την αισθητικότητα στο κάτω χείλος) και το ιγμόρειο άντρο.

Τότε απαιτούνται περισσότερο σύνθετες επεμβάσεις, όπως για παράδειγμα η ανύψωση του εδάφους του ιγμορείου άντρου και η τοποθέτηση μοσχευμάτων προκειμένου να επιτευχθεί ένα καλό αποτέλεσμα χωρίς επιπλοκές.

Η Ιατρική μας Ομάδα μας αναλαμβάνει εξολοκλήρου την αποκατάσταση με εμφυτεύματα σε συνεργασία με ειδικό προσθετολόγο ή μόνο τα χειρουργικά στάδια σε συνεργασία με τον θεράποντα οδοντίατρο.