Πλαστική Χειρουργική

Η ομάδα της Πλαστικής Χειρουργικής της Euromedica Γενική Kλινική Θεσσαλονίκης αναλαμβάνει την ολοκληρωμένη και εξατομικευμένη αντιμετώπιση περιπτώσεων Κοσμετικής Ιατρικής με τις πλέον σύγχρονες και αξιόπιστες τεχνικές.

ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ (ΚΟΣΜΕΤΙΚΗ) ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΠΡΟΣΩΠΟΥ

Οι υπηρεσίες που παρέχονται στον τομέα αυτό περιλαμβάνουν:

BOTOX®

Το BOTOX® είναι σήμερα η συχνότερα εφαρμοζόμενη ελάχιστα παρεμβατική μέθοδος στον τομέα της αισθητικής χειρουργικής. Πρόκειται για μια ουσία, η οποία εγχύεται τοπικά στο δέρμα με μια πολύ μικρή βελόνα και αδρανοποιεί πρόσκαιρα τη σύνδεση μεταξύ νεύρων και μυών παρεμποδίζοντας τη μυική σύσπαση. Έτσι εξαφανίζονται οι ρυτίδες του δέρματος που οφείλονται στην σύσπαση των μυών.

Οι περιοχές στις οποίες εφαρμόζεται το BOTOX®είναι:

  • Tο μέτωπο
  • Tο μεσόφρυο
  • Tο “πόδι της χήνας” στο πλάι των βλεφάρων
  • H μύτη
  • Tο πηγούνι
  • H περιοχή γύρω από το στόμα και ο λαιμός

Μπορεί επίσης να αντιμετωπιστεί η υπερτροφία των μασητήρων (μὐες στα μάγουλα), καθώς και κάποιες λειτουργικές ασυμμετρίες του προσώπου. Η μέθοδος εφαρμόζεται και στον επίμονο βρουξισμό (σφίξιμο των δοντιών συνήθως κατά τη διάρκεια της νύχτας) που δεν βελτιώνεται με συντηρητικά μέτρα, αλλά και στις ημικρανίες.

ΕΝΕΣΙΜΟ ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟ ΟΞΥ

Η έγχυση του υαλουρονικού οξέος στο δέρμα του προσώπου γίνεται με μία μικρή βελόνα και ενδείκνυται όταν απαιτείται αύξηση του όγκου επιφανειακά ή σε βαθύτερα στρώματα ή ακόμη και για διόρθωση ουλών. Παραδείγματα εφαρμογών του υαλουρονικού οξέος είναι:

  • H δημιουργία περιγράμματος και αύξηση του όγκου του άνω και κάτω χείλους
  • H εξάλειψη έντονων ρινοχειλικών αυλάκων
  • H εξάλειψη των ρυτίδων ανάμεσα στα φρύδια
  • H βελτίωση της εμφάνισης της περιοχής κάτω και γύρω από τα μάτια
  • Tο "σβήσιμο" των ρυτίδων γύρω από το στόμα (ρυτίδες του καπνιστή)
  • H βελτίωση της εμφάνισης βαθιών ουλών κλπ.


ΒΛΕΦΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

Ένα αρχαίο ρητό λέει πως “τα μάτια είναι παράθυρο στην ψυχή μας”. Είναι αλήθεια πως κοιτώντας απλώς κάποιον στα μάτια, μπορεί να καταλάβει κανείς το συναίσθημα που βιώνει εκείνη τη στιγμή.  Αυτή η μοναδική εκφραστική ικανότητα οφείλεται σε όλες τις δομές που περιβάλλουν και στηρίζουν το βολβό του ματιού. Καθώς ο άνθρωπος μεγαλώνει, οι στηρικτικοί αυτοί ιστοί υφίστανται μεταβολές που πολλές φορές προσδίδουν μια ψευδή όψη κούρασης ή καταπόνησης.

Μερικές από τις μεταβολές αυτές είναι η περίσσεια δέρματος στο άνω βλέφαρο, η βλεφαρόπτωση, η πρόπτωση λίπους, η χαλάρωση του κάτω βλεφάρου, η ρυτίδωση του δέρματος και η πτώση του φρυδιού.

Σκοπός της βλεφαροπλαστικής είναι να αποκαταστήσει τις μεταβολές αυτές προσδίδοντας στα μάτια τη χαμένη νεανική τους όψη και εκφραστικότητα.

ΩΤΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

Η Ωτοπλαστική είναι μια επέμβαση που διορθώνει προβλήματα που αφορούν την αισθητική των αυτιών. Η πιο συνηθισμένη επέμβαση περιλαμβάνει τη διόρθωση των αφεστώτων (πεταχτών) αυτιών. Η Ωτοπλαστική μπορεί να γίνει με ασφάλεια αρκετά νωρίς (ήδη από την παιδική ηλικία), καθότι συμβάλλει σε πολλές περιπτώσεις στη βελτίωση της ψυχολογίας των μικρών ασθενών.

ΡΥΤΙΔΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΜΕΤΩΠΟΥ, ΠΡΟΣΩΠΟΥ, ΛΑΙΜΟΥ (browlift, facelift, necklift)

Η Ρυτιδοπλαστική επαναφέρει τους χαλαρούς - λόγω της γήρανσης -  ιστούς στην αρχική τους θέση. Αυτό επιτυγχάνεται όχι μόνο με την αφαίρεση της περίσσειας του δέρματος, αλλά κυρίως με την ανάρτηση (τέντωμα) των εν τω βάθει ιστών.

Εκτός από την κλασική Ρυτιδοπλαστική, υπάρχουν σήμερα αξιόπιστες τεχνικές (MACS facelift) που προσφέρουν καλά αποτελέσματα με μικρότερες τομές και βραχύτερο χρόνο αποθεραπείας.

ΕΝΘΕΜΑΤΑ ΠΡΟΣΩΠΟΥ

Πολλές φορές το περίγραμμα του προσώπου αποκλίνει από το ιδανικό, είτε λόγω ανατομικής κατασκευής είτε λόγω της διαδικασίας της γήρανσης. Σε αυτές τις περιπτώσεις μπορούν να τοποθετηθούν σύγχρονα βιοσυμβατά υλικά σιλικόνης στα ζυγωματικά οστά, στο πηγούνι και στις γωνίες της κάτω γνάθου με στόχο τη βελτίωση των αναλογιών του προσώπου.