Προφίλ

Εδώ και 40 χρόνια η Γενική Κλινική Θεσσαλονίκης παρέχει υψηλής ποιότητας νοσηλευτικές και διαγνωστικές υπηρεσίες. Με επιστημονική εξειδίκευση και με ιατρική τεχνολογία αιχμής νοσηλεύονται κάθε χρόνο περισσότεροι από 25.000 ασθενείς, ενώ άλλοι 50.000 εξυπηρετούνται στα εξωτερικά ιατρεία και εργαστήρια. Η κλινική βρίσκεται εντός της πόλης, σε ένα από τα πιο όμορφα σημεία της, πάνω στην παραλία της Θεσσαλονίκης.

1978

Ενδιαφέρον για τον άνθρωπο και την υγεία του. Με αυτούς τους στόχους ιδρύθηκε, το 1978, η Γενική Κλινική Θεσσαλονίκης από 15 εξέχοντες ιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων και αναπτύχθηκε σε έναν από τους μεγαλύτερους ιδιωτικούς νοσηλευτικούς οργανισμούς στο χώρο της Βόρειας Ελλάδας. Με ευαισθησία και σεβασμό απέναντι στις ανάγκες του για ένα περιβάλλον εμπιστοσύνης, κατανόησης και προθυμίας. Για τη Euromedica Γενική Κλινική Θεσσαλονίκης, οι νοσηλευόμενοι δεν είναι πελάτες. Είναι ασθενείς.

2006

Μία νέα εποχή ξεκινά για τη Euromedica Γενική Κλινική Θεσσαλονίκης. Μέλος πλέον της Euromedica, του μεγαλύτερου ιατρικού Ομίλου στην Ελλάδα, η Κλινική συνδυάζει την επιστημονική εμπειρία τριών δεκαετιών με την επιχειρηματική τεχνογνωσία του Ομίλου. Αλλάζει όψη εξωτερικά και εσωτερικά. Εκσυγχρονίζει τον ιατρικό εξοπλισμό της. Δημιουργεί φιλόξενους και άνετους χώρους υποδοχής και νοσηλείας, αξιοποιώντας την προνομιακή της θέση στην παραλία της πόλης.
Ανανεώνει το ανθρώπινο δυναμικό της. Συνεργάζεται με νέους, καταρτισμένους αλλά και έμπειρους καταξιωμένους ιατρούς. Δημιουργεί νέα τμήματα. Εκσυγχρονίζει και ενισχύει τα ήδη υπάρχοντα. Λειτουργεί εξωτερικά ιατρεία καλύπτοντας τις ανάγκες πρωτοβάθμιας φροντίδας της περιοχής.
Πρωτοπορεί με νέες επεμβατικές μεθόδους. Εισάγει νέα θεραπευτικά πρωτόκολλα.
Περισσότεροι άνθρωποι την εμπιστεύονται καθημερινά.
Ο ρόλος της επεκτείνεται πέρα από τα ιατρικά και επιχειρηματικά πλαίσια. Ενδιαφέρεται-Ευαισθητοποιείται- Προσφέρει. Συμμετέχει ενεργά στα κοινωνικά δρώμενα

Σήμερα

Όχι μόνο επειδή με 247 κλίνες σε 7ορόφους βρίσκεται σε 24ωρη ετοιμότητα για κάθε επείγον περιστατικό. Αλλά κυρίως επειδή νοσηλεύει κάθε ασθενή με ανθρώπινο, προσωπικό ενδιαφέρον αλλά και τεχνολογία αιχμής, η Euromedica Γενική Κλινική Θεσσαλονίκης έχει καθιερωθεί στις συνειδήσεις ως ένας από τους πρωταγωνιστές στον κλάδο της υγείας για όλη τη Βόρειο Ελλάδα.

 

Η κλινική σήμερα διαθέτει:

 213 κλίνες, κατανεμημένες σε δωμάτια διαφόρων κατηγοριών, από σουίτες μέχρι και 4κλινα
9 κλίνες υψηλών προδιαγραφών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) και Στεφανιαία Μονάδα
11 κλίνες σε καρδιοθωρακική Μ.Ε.Θ.
4 κλίνες στη Μ.Ε.Ν.
5 κλίνες ημερήσιας νοσηλείας
5 κλίνες χημειοθεραπείας
14 υπερσύγχρονα χειρουργεία και δύο πλήρως εξοπλισμένες μονάδες εντατικής θεραπείας
8 χειρουργικές αίθουσες, 4 εκ των οποίων χρησιμοποιούνται για λαπαροσκοπικές επεμβάσεις με 4 υψηλής ευκρίνειας λαπαροσκοπικούς πύργους, μία για ορθοπαιδικές επεμβάσεις, μία για νευροχειρουργικές , μία για ουρολογικές και οι υπόλοιπες για όλων των άλλων ειδών τις επεμβάσεις
2 καρδιοχειρουργικές αίθουσες
4 χειρουργικές αίθουσες ειδικά σχεδιασμένες για οφθαλμολογικές επεμβάσεις
7 αίθουσες φυσιολογικού τοκετού
2 μαιευτικές χειρουργικές αίθουσες
2 αίθουσες σηπτικού γυναικολογικού
3 αίθουσες ψηφιακού στεφανιογράφου - αγγειογράφου

 

Επιστημονική Επιτροπή:  ??????????????????????????

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Euromedica Γενική Κλινική Θεσσαλονίκης σταθερά υποστηρίζει την τοπική κοινωνία της Θεσσαλονίκης ενισχύοντας την Κοινωνική Εταιρική Ευθύνη της κλινικής εμπράκτως.

Με ευσυνειδησία και σεβασμό στις κοινωνικές ομάδας, προσφέρουμε χορηγίες και προνομιακές τιμές σε εξετάσεις προληπτικού ελέγχου, για να διευκολύνουμε όσους έχουν ανάγκη από λύσεις υγείας με το λιγότερο δυνατό κόστος. Δίνουμε πάντα παρόν και υποστήριξη στον αθλητισμό και υποστηρίζουμε συλλόγους κοινωνικών φορέων για άτομα που δοκιμάζονται στον τομέα της υγείας.