2310 895 136

2310 895 161

Βακαλόπουλος Ιωάννης

Πλήρης Τίτλος:

 

Χειρουργός Ουρολόγος

Αναπληρωτής Καθηγητής Ουρολογίας, Ανδρολογίας ΑΠΘ

Μέλος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ουρολόγων FEBU

Μέλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Σεξουαλικής Ιατρικής FECSM

Εκπαίδευση

Πτυχίο:

Ειδικότητα:

Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών το 1989 με βαθμό Άριστα. Ειδικεύτηκε στην Ουρολογία στην Ουρολογική Κλινική του Ιπποκρατείου Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης. Το 1998 μετά από επιτυχία σε διεθνείς εξετάσεις πήρε το τίτλο του Fellow of European boards of Urology (FEBU). Το 2000 ολοκλήρωσε τη διδακτορική διατριβή του στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης με βαθμό «Άριστα».  Πρόσφατα έλαβε και πάλι μετά από επιτυχία σε διεθνείς εξετάσεις τον τίτλο του Fellow of European Committee for Sexual Medicine (FECSM)
Εξειδίκευση:

Μετεκπαίδευση:

 

Εξειδικεύθηκε στην Ανδρολογία και στη Γυναικοουρολογία-Νευροουρολογία επί 18 μήνες στο Ινστιτούτο Ουρολογίας και Νεφρολογίας του Πανεπιστημιακού Κολλεγίου του Λονδίνου. Έλαβε ειδική εκπαίδευση στην τοποθέτηση προσθετικών υλικών (πεϊκές προθέσεις, συσκευές ακράτειας κλπ) στις ΗΠΑ και Γερμανία.
Εργασιακή Εμπειρία:

 

Ασκεί ιδιωτικό επάγγελμα από το 1999. Το Δεκέμβριο του 2005 εξελέγη Λέκτορας Ουρολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ και από τότε εργάζεται στην Ά Πανεπιστημιακή Ουρολογική Κλινική του ΑΠΘ, που εδρεύει στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Γ. Γεννηματάς». Σήμερα κατέχει το βαθμό του Αναπληρωτή Καθηγητή Ουρολογίας-Ανδρολογίας. Ασχολείται με όλο το φάσμα της σύγχρονης ουρολογίας, αλλά έχει ιδιαίτερη ενασχόληση με την σεξουαλική ιατρική και ανδρολογία στον τομέα της στυτικής δυσλειτουργίας, διαταραχών εκσπερμάτισης, διαταραχών σεξουαλικής επιθυμίας, συνδρόμων χρόνιου πυελικού πόνου-χρόνιας προστατίτιδας παθήσεων πέους, όπως η κάμψη πέους συγγενής ή επίκτητη λόγω νόσου Peyronie,  όπου εκτελείται όλη η γκάμα των επεμβάσεων ευθειασμού του πέους συμπεριλαμβανομένων και των επεμβάσεων με τοποθέτηση μοσχεύματος. Πραγματοποίηση επεμβάσεων επιμήκυνσης και πάχυνσης του πέους σε περιπτώσεις μικροφαλίας. Φαρμακευτική και χειρουργική θεραπεία ανδρικής υπογονιμότητας. Θεραπεία κρυψορχίας, όγκων όρχεως και μικροχειρουργική αποκατάσταση κιρσοκήλης. Έχει τη μεγαλύτερη σειρά επεμβάσεων στη Βόρεια Ελλάδα τοποθέτησης υδραυλικής πεϊκής πρόθεσης για τη θεραπεία της ανθεκτικής στα φάρμακα στυτικής δυσλειτουργίας με δυνατότητα επικοινωνίας των ασθενών με ασθενείς, που έχουν ήδη κάνει την επέμβαση, ώστε να μεταφερθεί η εμπειρία τους.   Ιδιαίτερη ενασχόληση υπάρχει ακόμη με τη διάγνωση και θεραπεία τόσο της γυναικείας ακράτειας ούρων, όσο και της ανδρικής ακράτειας ανάλογα με την αιτία, με την ενδοκυστική ένεση Botox  ή  την τοποθέτηση ταινιών ή τεχνητών σφιγκτήρων εγκράτειας, όπου και πάλι έχει τη μεγαλύτερη σειρά ασθενών στην Βόρειο Ελλάδα.

 

Ερευνητικό Έργο: Έχει συμμετάσχει ως ομιλητής σε περισσότερα από 100 ελληνικά και διεθνή συνέδρια και έχει συγγράψει 30 διεθνείς και 20 ελληνικές πλήρεις δημοσιεύσεις και δεκάδες περιλήψεις εργασιών σε επιστημονικά περιοδικά. Είναι κριτής εργασιών σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και συμμετείχε σε δύο διεθνείς ανδρολογικές μελέτες. Είναι μέλος της συντακτικής επιτροπής του Info Urology και του advisory board του περιοδικού Hippokratia. Τέλος διετέλεσε εκπαιδευτής της εταιρείας American Medical Systems για την τοποθέτηση πεϊκών προθέσεων και σφιγκτήρων.
Ξένες γλώσσες:

 

Αγγλικά